ostatni

Nissan použil novou kameru k natočení nového rekordu

>Redakce Redakce
19 července, 2017

Nissan představil svou novinku určenou pro řidiče se smyslem pro dobrodružství. Jedná se o první integrovanou víceúčelovou kameru s úhlem záběru 360° umístěnou na palubní desce. Jmenuje se JukeCam a je určená pro zachycení sportovních zážitků. Stejně dobře ale poslouží také k monitorování provozu před vozem. K upevnění slouží dva držáky, jeden je integrovaný do palubní desky a druhý na helmu. Nissan JukeCam je technologický koncept vyvinutý ve spolupráci se společností 360fly, výrobcem 360° kamer.

Možnosti dvojího použití kamery JukeCam jsou prezentovány v úchvatném novém videoklipu s rozlišením 4K, kde vystupují členové extrémního skokanského týmu Xpogo. Během filmování přeskočil kaskadér Dalton Smith přes tři vozy Nissan Juke za sebou pouze s jedním odrazem uprostřed. Zaznamenal tím nový rekord Guinnessovi knihy v kategorii „Největší počet automobilů přeskočených na skákací tyči pogo“. 

Předchozí verze širokoúhlé kamery byla poprvé představena v roce 2012 na Qashqai. Nissan dlouhodobě pracuje na tom, aby své technologie inteligentních kamer ve vozidle zpřístupnil široké veřejnosti. Soustředí se přitom na 360° zobrazení pro zvýšení bezpečnosti na silnicích. Inteligentní panoramatický kamerový systém je inovativní systém vytvářející panoramatické zobrazení z ptačí perspektivy.

Zákazníci mají o tuto technologii zájem. Od uvedení modelu Juke na trh v roce 2010 se jich v Evropě prodalo již téměř 800 000. Z tohoto počtu jich bylo 133 000 vybaveno inteligentním panoramatickým kamerovým systémem. Se čtyřmi kamerami na vůz to znamená, že do vozů Juke bylo od uvedení tohoto modelu na trh nainstalováno celkem 532 000 kamer.

 

Nissan byl průkopníkem použití automobilových kamer pro zlepšení bezpečnosti řidiče. V roce 2002 se Primera stala prvním evropským modelem jakékoli mainstreamové značky, který využíval zadní parkovací kameru nazvanou Rear View Monitor.

 

Palubní kamery jsou čím dál populárnější. 

Jejich prodej ve Velké Británii se za pouhé dva roky zvýšil o více než 900 %. Kromě toho, že se používají k poskytnutí podkladů pro pojišťovny a státní orgány v případných sporech o odpovědnost, zákazníci mohou používáním kamery na palubní desce také ušetřit v průměru 57,75 liber za rok na pojistném.

 

Používá-li se plně integrovaná kamera JukeCam jako palubní kamera, má funkci nepřetržitého záznamu po dobu až tří hodin. To umožňuje nahrávat jízdu pro případ, že by byl záznam zapotřebí pro řešení pojistné události. Pokud se kamera JukeCam odpojí z úchytu na palubní desce a použije se jako akční kamera, má baterie výdrž až dvě hodiny.

Partneři magazínu

Přihlásit Registrace
Pamatovat si mě
Ztracené heslo?
Přihlásit Registrace
Potvrzení registrace vám zašleme e-mailem.
Obnova hesla Registrace
Přihlásit